Close

Biuro firmy Flowair


Przestronne i nowoczesne wnętrze biura firmy Flowair na gdyńskim Polifarbie, wzniesione na miejscu starej hali magazynowej. Projekt wnętrz obejmował prawie 1000 m2 przestrzeni biurowej, strefę wejściową i klatki schodowe. Trzeba było zaproponować sprawnie działający układ funkcjonalny budynku, który ułatwi funkcjonowanie rozrastającej się firmy i komunikację pomiędzy poszczególnymi działami

Biuro miało być miejscem gdzie pracownicy będą mogli uwolnić swoje pokłady kreatywności, miejscem do którego podąża się codziennie z uśmiechem. Inwestorowi zależało na surowym industrialnym klimacie całości. Efekt uzyskaliśmy stosując posadzkę z mikrocementu, podkreślając instalacje budynku, które są sercem całego obiektu. Firma Flowair zajmuje się projektowaniem i produkcją tego typu urządzeń dlatego tym bardziej chcieliśmy je wyeksponować. Kuchnia połączona jest wizualnie z klatka schodową, dzięki czemu wita nas domowa atmosfera.
Układ funkcjonalny sprawdza się zarówno przy codziennym użytkowaniu jaki przy imprezach firmowych.
Długi stół barowy z litego drewna jest sercem tego pomieszczenia, idealny do wypicia szybkiego espresso i wymiany paru zdań. W głębi, znajduje się długa ława z czterema stolikami, gdzie można przysiąść na dłuższą przerwę.
Równowaga proporcji, meble od polskich projektantów, świetne grafiki wykonane przez pracowników Flowair Rafała Dętkosia i Magdalenę Wójcik, to po prostu musiało wyjść pięknie.

W 2017 roku ta inwestycja ta została nagrodzona prestiżową statuetką „Czas Gdyni”. Wnętrze zostało również docenione przez prestiżowy portal o designie Design Milk.