Close

AIRSPACE


Pracując nad projektem, który ma trafić głównie do dzieci, można całkowicie popuścić wodze fantazji! 

Feeria barw i różnorodność materiałów, motywy nawiązujące do retro futuryzmu. Wszystko to osadzone w świecie podróży kosmicznych i gwiezdnych gier – tak w wielkim skrócie możemy opisać projekt dla Airspace🪐

Airspace to dmuchany park rozrywki o powierzchni 1500 m2  zlokalizowany w Gdyni. Dzieci spędzą tu czas na zabawie i nauce. Motyw przewodni parku to podróże kosmiczne i świat gier.

Naszą kosmiczną podróż rozpoczyna kadr na recepcję.
Kubiczna forma zaprojektowana ze stali i siatki cięto-ciągnionej, skąpana w neonowym różu, stanowi mocny akcent już na samym wejściu do Parku. Po drugiej stronie kubika znajduje się kawiarnia, gdzie rodzice czekający na swoje pociechy mogą napić się świeżo mielonej kawy.
Komunikację wyznacza świetlna błyskawica, a strefowanie podkreśliłyśmy plamami kolorów wylewających się z wnętrz kubików.

Barwna plama na posadzce prowadzi od kas biletowych, prosto do soczyście pomarańczowego wnętrza szatni.
Zadaszenie tej strefy zostało wykonane za pomocą materiałowych pasów, ozdobionych liniami świetlnymi.

Strefa żółta to przestrzeń przeznaczona do zapoznania się z zasadami bezpieczeństwa, których trzeba przestrzegać podczas zabawy w Parku, żółta plama płynnie przechodzi w strefę przeznaczona na urodziny oraz miejsce do wypicia kawy w pobliskim punkcie.

Sanitariaty, tak jak pozostałe wnętrza utrzymane są w kosmicznej stylistyce parku i przystosowanie ich zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Lustra z efektem halo przywodzą na myśl zaćmienie słońca, a kolorowe fugi i sufity nawiązują do klimatu retrofuturyzmu.

Ciekawym akcentem są instalacje sufitowe. Projektowane i wykonane na specjalne zamówienie panele z gradientem oraz świecące stalowe obręcze dodają wnętrza oryginalnego charakteru.